Mats-Eric Nilsson har varit nyhetsjournalist i 30 år. Han är redaktionschef och matkrönikör i Svenska Dagbladet. Samt föreläser om kvalitén på vår kost, om alla tillsatser i maten och har även skrivit böcker i ämnet.
Vad är det egentligen vi stoppar i oss?
Frågan släpper inte taget om de tiotusentals svenskar som läst Den hemlige kocken det okända fusket med maten på din tallrik. Boken har under det senaste året skakat om både konsumenter och tillverkare och även tvingat fram förändrade produkter. Den har hittills sålts i snart 95 000 exemplar på svenska och ges nu ut i både Norge och Finland. Maten vi äter har återigen blivit ett samtalsämne, vid matbordet, i personalrummen i medierna och på bloggar. (text från "Äkta vara")
Här finns en noggrann genomgång av 150 livsmedel med beskrivningar av hur de på olika sätt manipuleras, men också hur man kan hitta de goda alternativen.
Boken innehåller dessutom:
• De vanligaste tillsatserna
• Allt står inte på förpackningen
• Guide till märkesdjungeln
• Genomskåda matreklamen
• Så styr butiken dina inköp
• Användbara webbadresser
Jag vill verkligen rekommendera ALLA människor att läsa den här boken eller kika på hemsidan. www.aktavara.org Det är inte alls konstigt varför så många människor känner sig ständigt trötta och sjuka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar