lördag 1 januari 2011

Vegopaj med indiska kryddor

Vegopaj med indiska kryddor
4 port

Ingredienser
Pajdeg
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
½ tsk havssalt
1 dl rapsolja / olivolja
½ dl kokosmjölk

Fyllning
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
2 morötter
1 klyfta vitkål, ca 200 g
2 msk olivolja / rapsolja
1 tsk gurkmeja
1 tsk koriander
½ tsk spiskummin
1 tsk havssalt
1 krm kajennpeppar
1 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
1 sats ostsås (se tidigare recept under kategori "ost" / "ostsås"

1) Börja med pajdegen. Sätt ugnen på 225grader.
2) Förgrädda pajskalet utkavlad/tryckt ner i formen i ugnen ca 10 min.
3) Gör fyllningen; skala och skiva lök och vitlök. Skala och grovriv morötterna. Finstrimla vitkålen.
4) Fräs lök, vitlök, morötter och kål i olja i en stekpanna. Tillsätt kryddor och buljong. Låt allt puttra på svag värme ca 5 min.
5) Fördela fyllningen i pajskalet. Häll över ostsåsen. Grädda pajen på galler i nedre delen av ugnen ca 15 min.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar