Solrosbröd (fiberrikt)
3 limpor
1 pkt (50g) jäst
1 l sojamjölk / havremjölk
2 tsk havssalt
1 ½ dl solrosfrön
4 dl grahamsmjöl
5 dl vetekross
17 dl vetemjöl special
1) Smula jästen i en bunke. Ljumma mjölken till fingervarmt, 37 grader. Häll mjölken över jästen och rör tills den är helt löst.
2) Tillsätt salt, solrosfrön, grahamsmjöl, vetekross och det mesta av vetemjölet. Arbeta samman allt till en lös "grötdeg".
3) Smörj tre st 1 ½ liters avlånga bakformar. Fördela degen jämnt i formarna.
4) Låt degen jäsa ca 1 tim under bakduk. Sätt ugnen på 225grader.
5) Ställ formarna på galler i nedre delen av ugnen och grädda ca 1 tim. Om ytan på brödet blir för mörk under gräddningen kan du täcka brödet med ugnsäkert folie.
6) Ta brödet ur formarna och låt dem svalna på galler.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar