Ett alternativ till kaffe är "kornkaffe" men det finns även ett annat som heter "bambukaffe". De smakar i stort sett likadant och går att köpa på hälsokostbutiker och vissa icabutiker.
Jag vet hitills ingen person som jag rekommenderat korn /bambukaffe som tyckt det varit svårt att gå över från vanligt kaffe tills dessa trots år av kaffeberoende. Ändå är bambukaffe och kornkaffe helt koffeinfritt. De flesta är även mycket positivt överraskade över smaken och tycker att det smakar riktigt gott.
Sädesfruktdryck i pulverform
Ingredienser; Cikoria*, fikon*, vete*, kornmalt*, ekollon*
(*ekologiskt odlade)
Cikoria är en örtväxt som odlats upp bland annat för att använda bladen till sallad (kallad frisésallat och rosésallad ute i butikerna). Roten användes ofta förut som kaffesurrogat och medicinskt mot bland annat gikt.
Det står på förpackningen att man ska ta ca 1 tsk pulver per kopp men ett tips är att tillsätta mer pulver om det smakar svagt. Personligen tog jag ½-1 dl pulver istället för 1 tsk för att det skulle bli någon smak.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar