onsdag 15 december 2010

Glass med chokladsås

Carobchokladsås med tofuline-glass och varm banan

Carobchoklad ca 4 dl

4 dl cashewnötter (kan byta ut hälften mot hasselnötter)
100 g kokosfett
½ dl lönnsirap el 5-6 msk florsocker (detta hoppar jag över)
1 msk vaniljsocker
½ krm salt
4-6 msk carobpulver (jag tar endast 4 men det är en smaksak)
1-2 msk kaffeersättning tex kornkaffe eller bambu

1) Kör nötterna i matberedaren till slät nötsmör eller i mixern tills de är finmalda.
2) Smält kokosfettet i en kastrull på svag värme.
3) Mixa kokosfettet met nötsmöret tills konsistensen är smörig.
4) Rör ner resten av ingredienserna och mixa väl.


Serveras till ugnsbakade bananer och tofuline glass

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar